Coses de dones

Avui m’ha tocat anar al meu centre de salut preferit perquè, de vegades, em permet viatjar sense moure’m de la consulta també m’agrada, perquè tenc sensació de feina en equip, perquè està a prop de casa, perquè és fàcil aparcar, perquè solem tenir una estona per anar a fer un cafè amb llet i a la terrassa del bar del costat on hi toca el sol.

Ha entrat na Kourorotou, més per intuició que per altra cosa, perquè el que hem cridat i el seu nom s’assemblen tant com ho deuen fer Mali i Mallorca. Ha entrat rient, amb el cap ple de trunyelletes minúscules que no puc evitar demanar-me com s’ho fa per evitar que es desfacin, un vestit de color groc fluixet ple de dibuixos de fil daurat que la fa estar radiant.
La seva acompanyant porta les mateixes trunyelletes al cap però va vestida amb uns calçons grisos i una jaqueta blau marí de xandall. També riu, i com que això s’encomana com els badalls, jo m’afegeixo a les rialles.

Una i l’altra s’ajuden per entendre’m i fer-se entendre. M’adono que cada vegada moc més les mans confiant en el llenguatge no verbal i totes parlem més fort, com si les barreres idiomàtiques i culturals es poguessin saltar amb una escala de decibels creixents.

Durant l’exploració, la conversa a tres de mans i riures continua. Un bocí irracional del meu cervell que no entén de 10-minuts-per-pacient, retrassos ni agendes, busca una excusa per allargar-la. Els pregunto pel vestit de na Kourorotou. Tenen un conegut que fa poc ha anat a Mali i els ha portat teles de colors per fer-se vestits nous, diuen que així es senten una mica més a prop de casa.

Marxaria amb elles a fer aquest cafè al sol de mig matí, a gaudir de la seva complicitat, a escoltar com faran els vestits i a fer preguntes sobre el seu país i la seva vida a Mallorca, però la meva part del cervell responsable que mira el rellotge s’imposa.

Surten de la consulta i penso que la sororitat és un neologisme de tota la vida del que elles en són una gran definició.

La paraula sororitat va ser triada com a neologisme de l’any 2018. En aquest enllaç al blog del TERMCAT està explicat el seu significat la mar de bé.

4 thoughts on “Coses de dones

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s